IQ Sleutelbeheer in de praktijk

Onderstaand delen wij graag met u de ervaring van een van onze IQ Sleutelbeheer Klanten. We hebben de heer Gaalman van Het Donders Instituut bereid gevonden om een interview te geven.

Donders Instituut voor Brein, Cognitie en Gedrag
Het Donders Instituut voor Brein, Cognitie en Gedrag aan de Radboud Universiteit Nijmegen is een toonaangevend centrum van onderzoeksexpertise met een sterk internationale reputatie. Meer dan 500 wetenschappers werken hier aan de ontrafeling van de mechanismen van het brein.

Gecontroleerde toegangscontrole MRI-scanners
Het Donders Instituut is een IQ-sleutelbeheergebruiker van het eerste uur. Voor een beheerste toegang tot de ruimten met MRI-scanners zocht Het Donders Instituut een oplossing. Paul Gaalman, Labmanager, vertelt waarom hij een sleutelbeheersysteem nodig heeft: “Ons onderzoeksinstituut beschik over 3 MRI-scanners. Alleen gecertificeerde gebruikers hebben toegang tot de scanfaciliteit. Doordat de scanfaciliteiten ook buiten de reguliere werktijden worden gebruikt (24/7) is er niet altijd toezicht aanwezig. Vandaar dat ik zocht naar een gecontroleerde ‘toegangscontrole’ in de vorm van een keysafe. Alle gecertificeerde gebruikers voorzien van de benodigde sleutels was geen optie”.

Slimme oplossing
Via de website sleutelbeheer.nl kwam Gaalman bij de producten uit de IQ-serie uit. “Met het IQ sleutelbeheersysteem kan het probleem met de sleutels worden opgelost. Wat bovendien erg nuttig is, is dat wordt vastgelegd wie welke scanfaciliteit heeft gebruikt .Vanaf het moment dat een gecertificeerde gebruiker een sleutel uitneemt tot het moment dat hij/zij de sleutel terugsteekt, is hij/zij verantwoordelijk voor de faciliteit. Omdat een MRI-scanner werkt met een zeer sterk magneetveld is deze verantwoordelijkheid met name op het gebied van veiligheid een must. Voor iedere gebruiker of medewerker is het nu altijd klip en klaar wie verantwoordelijk is”.

In alle soorten en maten
Binnen de IQ serie is er een groot aantal modellen verkrijgbaar. Van een kleine kast met 20 sleutels tot een groot systeem met wel 400 sleutels. Bovendien is elk systeem modulair uitbreidbaar en kan het worden gecombineerd met lockers. Dit is ook de reden dat deze keuze van op een IQ-sleutelbeheerkast is gevallen. “Ik heb hier met name voor gekozen omdat MB Safety® ook een klein systeem (maximaal 20 sleutels) kon leveren, maar dan wel met alle gewenste specificaties. Daarbij is het ‘plug and play’ waardoor we er direct mee aan de slag konden. De bediening van het nieuwe systeem is ook optimaal. Met name doordat het beheer eenvoudig via een netwerkverbinding kan worden uitgevoerd. Via een browser op mijn PC kan ik wijzigingen doorvoeren en de logfiles bekijken. De zoekfunctie maakt het eenvoudig om die informatie die je wil hebben uit de (grote) logfiles te sorteren. Waar nodig biedt MB Safety® ook voldoende ondersteuning”.

Een goede keus
Gaalman is erg tevreden over het gebruik van het IQ-20 sleutelbeheersysteem. “De kwaliteit van het systeem is prima. Het draait al een dik jaar zonder een enkel probleem. En met het gebruikersgemak in oogschouw nemend is de prijs/kwaliteit verhouding meer dan oke. Wegens het gebruikersgemak en omdat het een solide systeem is, raad ik het product dan ook zeer aan”.

Meer informatie over Het Donders Instituut: http://www.ru.nl/donders